De ce să alegem un design cu plăci 3D din beton fin?

De ce să alegem un design cu plăci 3D din beton fin?

Se spune că o încăpere perfect amenajată este aceea care se bucură de cele mai scumpe, mai moderne și mai luxoase componente de design. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. O încăpere perfect amenajată este aceea care ne face să ne simțim în largul nostru, în care ni se oglindește sufletul și personalitatea, și este locul unde retrăim cele mai importante momente din viața noastră.

O încăpere perfect amenajată nu este doar un vis îndepărtat. Atunci când vrem să aducem calitatea, confortul şi modernul la cele mai înalte standarde, atunci când vrem să conferim un impact maxim din punct de vedere estetic, adoptarea unui design ce include utilizarea unor plăci 3D din beton fin ar putea fi o idee practică şi foarte eficientă.

Montarea plăcilor 3D din beton fin este extrem de simplă, de aceea personalizarea spațiilor monotone, lipsite de formă şi culoare poate fi efectuată chiar şi de cei cu un minim de cunoștințe în acest domeniu. Tot ce aveți nevoie este de un pic de pricepere şi o atenție sporită la detalii.

Montajul suportului din beton fin se execută la o temperatură ambientală între 5 şi 30 grade Celsius, pentru a spori uscarea adezivului. Ceea ce este interesant la designul cu plăci 3D este că suportul din beton fin este lipit prin adeziv normal, de aceea este atât de simplu de utilizat și la îndemâna oricui.

Primul pas în montarea acestui suport 3D este pregătirea peretelui sau a fațadei. Cel mai bine se aderă pe zidărie tencuită, negletuită. Dacă suprafața e deja gletuită, acesta se zgârie insistent, apoi se netezesc bine suprafețele neuniforme. După aplicarea unui strat de amorsă pentru a uniformiza mai bine capacitatea de absorbție a peretelui și pentru a consolida suportul pentru finisare, se alege adezivul. Ca adeziv se poate utiliza unul pe bază de ciment sau unul pe bază de polimeri. Felul adezivului depinde de locul în care sunt montate plăcile 3D (în interior sau pe exterior).

Adezivul pe bază de ciment obținut conform instrucțiunilor, se aplică pe spatele fiecărei plăci 3D asigurându-se o distanță de circa 10-15 mm între marginile fiecărei plăci din beton fin. În această etapă nu se recomandă utilizarea unei mistrii pentru a se evita riscul aplicării unui exces de adeziv care s-ar scurge printre racordurile dintre plăci. În cazul în care adezivul se scurge printre plăci, este de preferat înlăturarea delicată a acestuia înainte de a se usca. Pentru încăperi umede, cum sunt baia, bucătăria sau zona de spa, câteva modele sunt montate cu chit de rosturi.

În cazul în care se dorește acoperirea întregii zone a peretelui cu elemente din beton fin lipit prin adeziv normal, pe bază de ciment, montajul începe întotdeauna de la bază. Totuși, atunci când vă imaginați un design cu plăci 3D de dimensiuni mai mici, iar elementele nu se fixează de la baza de jos a peretelui, se recomandă utilizarea unui şablon la nivel orizontal și apoi fixarea elementelor din mijloc către marginile peretelui. În cazul învelirii parțiale, plăcile se prind cu ajutorul unui suport care le ține la loc până la uscarea adezivului.

Folosiți mănuși curate pentru a preveni pătarea sau deteriorarea plăcilor în cazul în care montați plăci colorate din fabrică. După ce ați lipit prin adeziv normal, ștergeți fiecare placă beton fin pentru a îndepărta eventualele urme de adeziv, înainte ca acestea să se usuce. În următoarea etapă, pentru aderarea perfectă a vopselei, finisați cu un strat de amorsă. Orice impact puternic poate lăsa urme, de aceea se recomandă evitarea obiectelor ascuțite ce pot deteriora plăcile. La curățarea elementelor 3D nu sunt recomandați bureții abrazivi sau detergenții puternici. Un burete umed din microfibră este suficient pentru toaletarea zilnică a plăcilor.        

Există posibilitatea de tăiere a plăcilor 3D beton fin în zona colțurilor și la margini cu ajutorul unui polizor unghiular, însă rezultatul acestei proceduri va fi unul estetic diferit față de marginea netedă. Penultima operațiune, care va da efectul maxim al placării 3D este decorarea acestora; aceasta se poate face cu o gamă largă de vopsele, care pot fi acrilice, lac sau siliconice, ori metalizate.

După vopsire este recomandat să finisăm cu un strat de lac mat, compatibil cu beton, pentru a închide în totalitate porii. În cazul încăperilor umezi, unde se folosesc vopsele normale sau de latex, merită să utilizăm un întreg strat de lac mat pentru un efect de lungă durată. Recomandăm cu drag vopselele, amorsele și lacurile din gama Tikkurila.

3D Stone Ornament este un producător local, singurul din România care pune la dispoziția celor interesați cele mai creative plăci 3D din beton fin. Produse de lux, la prețuri accesibile, care se pot colora după preferințe cu vopseli adaptate suprafețelor (interior, exterior, umiditate etc). Betonul fin se remarcă prin faptul că nu absoarbe apa, este rezistent, transportabil și are o formă reală 3D de 0,5-3 cm față de o faianța obișnuită.

Noi vă echipăm cu soluții inovatoare pentru un proiect exclusivist de spațiu comercial sau home design. Suprafețele de beton 3D vă oferă o posibilitate largă de decorare a pereților, atât ca formă, cât și coloristică. Conferă volum și o imagine vizuală unică.

Descoperă gama noastră completă acum și personalizează-ți spațiile monotone cu ajutorul plăcilor 3D de beton fin: https://bit.ly/2VgLeWw

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: